Toyota, the world’s second largest vehicle manufacturer, has said it is assisting a United States investigation into how the Islamic State terrorist organization (also known as ISIS) acquired the large number of Toyota pick-up trucks and SUVs that appear in its propaganda videos, according to a report by ABC News.
The investigation, which is being led by the Terror Financing unit of the U.S. Treasury Department, is part of an effort to prevent Western-made goods from ending up in the hands of the terror group.
Toyota maintains that it does not know how ISIS obtained the vehicles. “We briefed Treasury on Toyota’s supply chains in the Middle East and the procedures that Toyota has in place to protect supply chain integrity,” said Ed Lewis, Toyota’s Washington-based director of public policy and communications.
He added that Toyota has a “strict policy to not sell vehicles to potential purchasers who may use or modify them for paramilitary or terrorist activities.” But it is impossible for the company to track vehicles that have been stolen, or have been bought and re-sold by middlemen, he added.
Toyota Hilux pick-ups and Land Cruisers armed with heavy weapons have featured prominently in propaganda videos shot in Syria, Iraq and Libya.
Lukman Faily, the Iraqi ambassador to the U.S., told ABC News that in addition to re-purposing older trucks, his government believes ISIS has acquired “hundreds” of “brand new” Toyotas in recent years.
“Regrettably, the Toyota Land Cruiser and Hilux have effectively become almost part of the ISIS brand,” said Mark Wallace, a former U.S. ambassador to the United Nations, who is CEO of the Counter Extremism Project, a non-profit working to expose the financial support networks of terror groups.
Toyota’s own figures show sales of Hilux and Land Cruisers tripling from 6,000 sold in Iraq in 2011 to 18,000 sold in 2013, before sales dropped back to 13,000 in 2014.
Toyota said in a statement that it was not aware of any dealership selling to the terror group but “would immediately” take action if it did, including termination of the distribution agreement.
U.S. Treasury officials told ABC News they could not comment publicly about the agency’s engagement with specific private companies. But in response to questions about Toyota, the officials said investigators are “working closely with foreign counterparts and stakeholders” on the issue.
גורמים רשמיים ביחידה האמריקאית ללוחמה בטרור ביקשו מיצרנית הרכב טויוטה לסייע להם להבין כיצד הצליח ארגון הטרור דאעש לצבור מספר רב של רכבים מתוצרת החברה. הפנייה נעשתה על רקע סרטוני התעמולה של ארגון הטרור בעיראק, סוריה ולוב, בהם מופיעים רכבי שטח ומשאיות רבות מתוצרת טויוטה.
לטענת יצרנית הרכב, אין בידיה מידע בנוגע לאופן בו פעילי דאעש הצליחו להניח את ידיהם על מספר גדול כל כך של רכבי החברה. מטויוטה נמסר עוד כי היא “תומכת” בחקירה שמבצע משרד החוץ האמריקאי, כחלק ממאמץ אמריקאי נרחב למנוע מסחורות תוצרת המערב להגיע לידיו של ארגון הטרור.
“תדרכנו את האוצר על שרשרת האספקה של טויוטה במזרח התיכון, ועל הנהלים הנהוגים בטויוטה כדי להגן על יושרתה”, אמר אד לואיס, מנהל המדיניות הציבורית והתקשורת הציבורית של טויוטה בוושינגטון.
לדברי לואיס, לטויוטה יש “מדיניות נוקשה לא למכור כלי רכב לרוכשים פוטנציאליים העשויים להשתמש או להקצות אותם לפעילויות צבאיות או טרוריסטיות”. יחד עם זאת הוסיף לואיס כי יהיה זה בלתי אפשרי עבור החברה לאתר מכוניות שנגנבו, או שנרכשו ונמכרו מחדש באמצעות מתווכים. “אי אפשר לשלוט לחלוטין בערוצים לא ישירים או לא חוקיים”, אמר.
מטויוטה נמסר עוד כי רבים מכלי הרכב שנראים בסרטונים של דאעש אינם דגמים חדשים. “יש לנו נהלים שנועדו לוודא שהמוצרים לא מופנים לשימוש צבאי בלתי מורשה”, אמר לואיס.
“זקוקים נואשות לתשובות”
רכבי היילקס שמייצרת טויוטה הפכו לאביזרים קבועים בסרטי התעמולה של דאעש, בהם מוצגים הטנדרים לראווה כשהם עמוסים בכלי נשק ובלוחמים של ארגון הטרור. בסרטונים הרבים מופיעים חמושים כשהם מפטרלים ברחובות בדגמים ישנים וחדשים יותר של החברה הנושאים את סמל ארגון הטרור.
השגריר העיראקי בארה”ב לוקמן פיילי טוען כי בנוסף לשימוש ברכבים ישנים, ממשלתו מאמינה שדאעש רכש “מאות” מכוניות טויוטה “חדשות לחלוטין” בשנים האחרונות. “זו שאלה ששאלנו את השכנים שלנו. איך יכול להיות שהמכוניות החדשות האלו, מאות מהן, מאיפה הן מגיעות?”, תהה פיילי.
“למרבה הצער, דגמי ההיילקס והלנד קרוזר של טויוטה הפכו למעשה לכמעט חלק מהמותג של דאעש”, אמר מארק וואלאס, שגריר לשעבר של ארה”ב באו”ם ומנכ”ל של ארגון עצמאי למלחמה בקבוצות קיצוניות. “דאעש השתמשו בכלי הרכב האלו במטרה לעסוק בפעילויות צבאיות, פעולות טרור ודומותיהן. אבל כמעט בכל סרטון של דאעש נראה צי, שיירה של רכבי טויוטה, וזה מאוד מטריד מבחינתנו”.
בשנים האחרונות נפוצו שאלות בנוגע לשימוש של דאעש ברכבי טויוטה, כאשר בשנת 2014 דווח שמחלקת המדינה האמריקאית סיפקה למורים הסוריים 43 משאיות של טויוטה. על פי דיווח עדכני יותר בעיתון אוסטרלי, למעלה מ-800 מכוניות נעלמו בדיני בשנים 2014-2015, ומומחי טרור חוששים שייתכן שהמכוניות יוצאו לשטחים שבשליטת דאעש. יחד עם זאת המאמצים לאתר את המכוניות התבררו כמורכבים ביותר.
על פי נתוני המכירות של טויוטה, בשנים האחרונות מכירת דגמי היילקס ולנד קרוזר שילשה את עצמה, כשבשנת 2011 נמכרו בעיראק 6,000 מכוניות – לעומת 18,000 שנמכרו ב-2013. בשנת 2014 נמכרו כ-13,000 מכוניות של טויוטה בעיראק.
סעד מען, דובר של הצבא העיראקי, חושד כי מתווכים מחוץ לעיראק מבריחים את המכוניות לתוך המדינה. “אנחנו מעבירים את הזמן בנסיונות להילחם בטרוריסטים האלה, כך שאנחנו לא יכולים לומר שאנחנו שולטים על הגבול שבין עיראק לסוריה”, הודה. “אנחנו זקוקים נואשות לתשובות”.
על פי “אל-מנאר” כלי הרכב אלה נשלחו עבור הווהאבים לסוכן הבלעדי במזרח התיכון של “טויוטה” מוחמד עבדול לטיף ג’מיל שגר בבירה הסעודית במשך שנים רבות. המטען פורק בטורקיה, ירדן, ערב הסעודית והועבר משם לסוריה ועיראק, שם קיבלו אותו כנופיות טרור כגון: Knasrh, וDaash ואחרים.
ד”א, עוד נק’ למחשבה – המחירים ששולמו למכונית מזוודת באופן מלא, היו זהים למחירים שמשלמים שירותי המודיעין הסעודי.