A total of 70 people from 17 different countries worldwide were arrested Wednesday in a joint operation between cyber police and the United States’ Federal Bureau of Investigation.
The detainees are accused of running a large-scale forum for the transfer of credit card information and other identification-related data between hackers.
The hackers and cyber criminals operated the underground forum using a high-level of encryption. It is estimated that loads of information for the purpose of identity theft was shared.
Three of those apprehended in the operation are citizens of Israel; two youths, aged 19 and 20, are residents of central Israel, while the third suspect is from Umm al-Fahm in northern Israel.
The three Israeli suspects were remanded into custody until Sunday.
חקירה מסועפת של 18 מדינות ברחבי העולם, בהן ישראל, בהובלת ה-FBI האמריקאי הובילה אתמול לסדרת מעצרים מסביב לעולם. אתמול בשעה 6:00 בבוקר שעון ישראל – המועד שנקבע בין כל גופי האכיפה, ביניהם גם יחידת הסייבר של משטרת ישראל – בוצעו 37 חיפושים ברחבי העולם ונעצרו 28 חשודים, מתוכם שלושה ישראלים. החשד: הפעלה והשתתפות בפורום האקרים פלילי ומחתרתי בשם DARKCODE.COM שגרם לנזקים כלכליים משמעותיים בארץ ובעולם.
האתר המחתרתי הוקם בשנת 2008 ובמשך שנים היה מחוץ לתחום לרשויות האכיפה. הדרך היחידה להצטרף אליו היתה בשיטת “חבר מביא חבר”. האקר חדש יכל להצטרף רק לאחר ששניים מחברי האתר המליצו עליו והעידו כי הוא שייך לקהילה. בשלב הבא הוא נדרש לשלוח קורות חיים או תיק עבודות שמפרט את הפריצות שביצע או מראה פרטים מוכמנים מתוך הפריצות הללו.
האתר איגד האקרים מרחבי העולם, שעל פי החשד פיתחו יחד בית חרושת לייצור נשקי סייבר. האתר ריכז הרבה ידע, ושימש להאקרים פלטפורמה לביצוע עבירות סייבר. כמו כן הוא איפשר לעברייני הסייבר שיתופי פעולה בתחומים פליליים, בין היתר ביצוע מתקפות סייבר, חדירות למחשבים, סחיטה של אתרי אינטרנט, סחר בכרטיסי אשראי והחדרת וירוסים.
שיתוף הפעולה היה בינלאומי, ללא הבדלי שפה, חברי האתר התנהלו באנגלית, ברוב המקרים מבלי לדעת מי ההאקר שנמצא מולם. מעבר לתמיכה הטכנית שנתנו חברי הפורום אחד לשני – האתר גם איפשר להם לסחור בנשקי סייבר, התשלום נעשה בחלק מהמקרים באמצעות ביטקוין.
המבצע הבינלאומי המורכב שהביא לגל המעצרים אתמול נוהל על ידי ה-FBI שערך תיאומים בין כל המדינות שהשתתפו במבצע ביניהן למשל גם הודו, סרביה ומקדוניה. ביחידת הסייבר של משטרת ישראל הוקם חדר בו הוצג פורטל בינלאומי וייעודי בו הוצגו שמות החשודים ברחבי העולם, ברגע שבוצע מעצר של חשוד שמו נצבע באדום.
שלושת ההאקרים הישראלים, בשנות העשרים לחייהם הובאו אתמול (ג) להארכת מעצר בבית המשפט השלום בראשון לציון ושמם נאסר בפרסום. שניים מהם, אחים תושבי חולון חשודים בפרסום או מסירה של דבר שהושג תוך פגיעה בפרטיות בחוק המחשבים, פגיעה בפרטיות, קבלת נכסים שהושגו בפשע, שיבוש פעולת מחשב, מחיקה או שינוי חומר מחשב, חדירה למחשב כדי לעבור עבירה.
ההאקר השלישי, תושב אום אל פאחם חשוד בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, איסור פעולה ברכוש למטרות טרור, שיבוש פעולת מחשב, מחיקה או שינוי חומר מחשב, העברת מידע כוזב במחשב, חדירה לחומר מחשב. בנוסף לכך הוא חשוד בכך שחלק מהכספים שהושגו על ידו הועברו לגורמים שמזוהים עם פעילות טרור. בית המשפט האריך את מעצרם של השלושה עד ליום א’.