Former Tel Aviv district prosecutor Ruth David, suspected of facilitating bribes and obstructing justice in the case against attorney Ronel Fisher, fainted Friday, shortly before a hearing in Jerusalem Magistrate’s Court.
David, who was taken to Shaare Zedek Medical Center in fair condition, was remanded for three days and is expected to appear in court again on Sunday.
Dror Ta Shema, a representative of the Justice Ministry department that investigates police misconduct, claimed David had faked her fainting spell so the hearing would be postponed. He said his department had evidence that David had advised other suspects in the affair to do likewise. David’s attorney, Yair Golan, called Ta Shema’s accusation outrageous.
At the hearing, which proceeded without David, Ta Shema said there was strong evidence against David, albeit not as strong as the evidence against the main suspect, the attorney Fisher, and an ex-police superintendent, Eran Malka. According to Ta Shema, the investigation is still ongoing.
David prosecuted major crime figures, as well as high-profile individuals including Omri Sharon, former Finance Minister Abraham Hirchson and ex-Justice Minister Haim Ramon. After she retired from the prosecutor’s office, she joined Fisher’s law firm and represented him when he was first arrested last year.
David is accused of cooperating with Fisher when he offered his clients inside information from the police in exchange for payment, and of allegedly taking money herself. She is also suspected of attempting to coordinate testimonies at Fisher’s behest after his arrest, when he was prohibited from contacting others involved in the affair.
התפתחות חדשה בפרשת רונאל פישר: קבלן גדול נחקר בשעה זו במשרדי המחלקה לחקירות שוטרים (מח”ש) בירושלים. במקביל, פרקליטת מחוז ת”א לשעבר, רות דוד-בלום, תובא, ככל הנראה, לבית המשפט השלום בירושלים לדיון בהארכת מעצר נוספת בעניינה. דוד-בלום חשודה בעבירות שוחד ושיבוש החקירה של מח”ש.
החוקרים חושדים כי בזמן החקירה הסמויה בעניין חברת ב.יאיר עידכנו פישר ובלום-דוד את בעלי החברה, יאיר ביטון, בהתפתחות החקירה נגדו. הם גם טסו יחד לחו”ל כדי להיפגש עם ביטון ולקחו איתם גם מסמכים מתוך תיק החקירה. דוד-בלום הודתה כי העבירה בחו”ל מעטפה סגורה לביטון אולם טוענת כי כלל לא ידעה במה מדובר.
דוד-בלום חשודה גם בניסיון לשבש את הליכי החקירה של מח”ש בעקבות פגישה לילית שקיימו המעורבים. הפגישה כונסה לאחר שנציגי המח”ש הודיעו בפקס לבית המשפט על כך שהצליחו לפצח את הקוד של מכשיר הסלולארי של פישר ועובדת משרדו – עדת המדינה ששמה אסור בפרסום. ככל הנראה נשלח הפקס הזה בטעות על ידי מזכירות בית המשפט גם למשרדו של פישר והגיע לידיה של עדת המדינה שסיפרה לו על כך. בעקבות זאת, נפגשו פישר, דוד-בלום, עדת המדינה, ועורכי דין נוספים ממשרדו של פישר. הפגישה נמשכה שעות ארוכות ונערכו בה על פי החשד תיאומי גירסאות, בשלב מסוים, בשעה 11 בלילה הצטרף גם פרופ’ יורם ברק.
ביום שישי האחרון התעלפה דוד-בלום בכניסה לאולם בית המשפט ובהמלצת החובש שטיפל בה היא הובהלה לבית החולים שערי צדק. בדיון בבית המשפט טען סנגורה כי דוד-בלום ביימה את ההתעלפות. הוא הדגיש כי “יש בחומר הראיות התנהלות של חשודים אחרים בתיק בדיוק כפי שייעצה להם להתנהג, קרי התעלפויות”. בנסיבות אלה, הוא ביקש לקיים את הדיון בהיעדרה. סנגורה של דוד-בלום, עו”ד יאיר גולן, התרעם על הדברים האלו ואמר: “דברי ב”כ מח”ש מקוממים נוכח מצב רפואי בלתי רגיל שאירע כנראה בנוכחותו. היא יצאה מהרכב של מח”ש וקרסה. אומר הפרמדיק בנוכחותנו שהיא איבדה הכרה ועם חולשה”.
הדיון בעניינה של דוד-בלום התחדש ביום שישי בשעות הצהריים בהיעדרה לאחר שנציגי מח”ש הציגו אישור רפואי לפיו היא צריכה להישאר בבית החולים מספר שעות. סנגורה של דוד-בלום טען בדיון כי היא “אומרת בתוקף שלא ידעה על עסקיו של פישר. היא עבדה במשרד שלו, היו להם אולי 2 שותפים, לא דיברה עם הקליינטים. חוקרים אותה, והיא אומרת אותו דבר לגבי כסף. תראו שהיא קיבלה כסף בעבור חומר, אני אומר אין דבר כזה”. הסנגור הסביר כי דוד-בלום מסרה את המכשיר הסלולארי שלה מיוזמתה לחוקרים ולטענתה אין שיחות טלפון שהיא קיימה עם מלכה. היא טוענת כי היא פגשה אותו שלוש פעמים בלבד פעם במח”ש, פעם באירוע משפחתי ובפגישה נוספת.
לאחר שהוצג לו כל החומר הסודי קבע השופט שמואל הרבסט שדן בהארכת המעצר כי קיים חשד לביצוע עבירה של תיווך לשוחד על ידי דוד-בלום אולם הדגיש שעוצמתו של חשד זה נמוכה. באשר לחשש משיבוש ההליכים על ידי דוד-בלום, קבע השופט כי מדובר במספר מקרים שנבדקים, בחלק מהם מדובר בחשד סביר שרמתו מספקת אולם בחלק אחר מן המקרים מדובר בחקירה המצויה בתחילתה ובעניינים הדורשים הבהרה וליבון נוספים. השופט ציין בפני נציגי מח”ש כי עליהם לנהוג בזהירות יתירה “בשל העובדה כי חלק מן החשודים בפרשיה זו, לרבות דוד-בלום, הינם עורכי הדין המחויבים לחיסיון מלא עבור לקוחותיהם”.
השופט הדגיש כי “מדובר במי שחלשה על תפקיד מרכזי ומשמעותי במערכת אכיפת החוק, אולם פעולות חקירה אשר צריכות להתקיים לא יכולות להיות מושפעות מכך, וכל הדרוש בירור – צריך שיהא מבורר מבלי להתייחס למעמדו או לייחוסו של הנחקר”. עם זאת הוא ציין כי הוא לא מתעלם מהקושי המובנה הקיים במעצר לכל אדם וקל וחומר לדוד-בלום. “קושי זה מובא בחשבון שיקוליי בעניינו של כל עצור ואף בעניינה של דוד-בלום שקלתי זאת בכובד ראש”.